10 redenen om DIWMOTZ te lezen

'DIWMOTZ' of 'Dit is waarom mensen op Twitter zitten' is een verzameling van de beste tweets op Twitter. Hé, dat klinkt eigenlijk wel wat dubbelop: 'tweets op twitter'. Heb je ook tweets op Facebook? Nee! O, wacht. Jawel. DIWMOTZ is namelijk ook een succesvolle Facebookpagina. Zodoende. Ideaal voor mensen, zoals wij, die helemaal niets met social media hebben, maar toch aangehaakt willen worden.

 

Nu zijn die tweets, die dus op Facebook verschijnen, ook in boekvorm verschenen. Maar liefst 500 tweets! Natuurlijk geen random en boring tweets, maar geniale - en voornamelijk - grappige tweets van bekende en onbekende Nederlanders. Nu maakt één simpele tweet nog geen trending topic, zoals Evert Kwok ooit zei, maar dit boek is absoluut trending. We hebben ervan genoten en 'm weer retour gezonden naar Bol. F*ck it, dat doen wij gewoon.

 

Hieronder wat voorbeelden waar het boek zelf trots op is:

* Ik heb net bij de IKEA ontbeten en nu heb een schroefje over. Wat moet ik doen?

* Een oranje paraplu noem je gewoon een plu d'orange.

* Reclamespot over de ziekte van lyme wordt waarschijnlijk een tekenfilm.

* Een huwelijks is eigenlijk gewoon heel vaak "Wat eten we?" naar elkaar appen tot één van de twee doodgaat. 

* Ben aan mijn beachbody aan het werken! Vanavond les 3 van de cursus photoshop!

 

Hieronder nog 10 redenen om het boek te kopen!

10 redenen

Reden  1
Het is een boek, en boeken lezen is hartstikke leuk en zo 2017!

Reden 2

Het zijn - meestal - maar 140 tekens per tweet, dus het is zelfs voor de niet-lezers onder ons prima te behappen.

Reden 3

Je steekt ook wat op van dit boek en van medialand: zo worden niet zelden programma's haarfijn uitgelegd. Handig!

Reden 4

Humor. Zelfs al heb je geen humor, dan vind je de meeste, althans het merendeel, en in ieder geval enkele, tweets geweldig!

Reden 5

Het is ideaal voor op je toilet. Die saaie moppenboekjes met dat dikke papier kunnen de prullenbak in. Dit is een goed alternatief. Niet om je kont mee af te vegen, maar om de tijd te doden. Kortom: Dit is waarom mensen langer op de WC zitten: DIWMLODWCZ. 

Reden 6

Het ideale cadeau voor als je niets weet te geven. Geef maar toe, dat is ook 'story of your life'. Opgelost, dit cadeau volstaat. 

Reden 7

Het ideale cadeau voor jezelf. Want ook jij vindt dit leuk.

Reden 8

Je hebt op kantoor weer wat leuke taalgrappen of moppen of weetjes, waarvan je net kan doen alsof je ze zelf bedacht hebt. Ja, f*ck it. Doen!

Reden 9

Het staat niet vol met tweets van hipsters die geforceerd grappig willen doen in elke tweet, of de JOR_ID's die dagelijks trending zijn, maar ook van je boy and girl next door. De zeg maar de Twitteraar die niemand volgt omdat hij maar 34 volgers heeft, maar toch ineens heel grappig blijkt te zijn.

Reden 10

Wij rekenen het ook goed.  (Ja, geen idee of dit een geldige reden is. Maar goed, koop maar gewoon!)


Waar te koop?

 O.a. Bol.com & AKO

Auteur: Aiha Scheuer en Nick Muller 

Titel: Dit is waarom mensen op twitter zitten.
Pagina's:  Te weinig


En als je dan toch koopt, bestel ons boek dan ook even! Joe, bedankt! #doeiDit is waarom mensen op hun voorganger knallen in de file, dit is waarom mensen een half uur langer kakken, dit is waarom je je nachtrust naar de klote leest, dit is waarom je dit boek cadeau doet en 'm zelf eerst verrot hebt gelezen, dit is waarom mensen weer boeken gaan kopen, dit is waarom mensen dit jaar geen moeite hebben met het vinden van een kerstcadeau, dit is waarom je weer de leukste bent op feestjes met de beste moppen en dit is waarom je oma vraagt wat Twitter eigenlijk is ~ Jacob & Haver